Skip to content Skip to footer

Wszyscy lubimy ciasteczka, ale dodatki wybieramy już indywidualnie

Kto nie przepada za słodyczami? Można nie jadać ich codziennie, ale zdecydowanie od czasu do czasu każdy ma ochotę na coś słodkiego. Jednym z najbardziej lubianych i cenionych słodyczy są ciastka sklep. Może więc zamiast tabliczki czekolady z płynnym nadzieniem konkretne ciasteczko wytrawne lub z ulubionymi dodatkami?

Nasze ulubione ciasteczka, czyli co dostaniemy w sklepie

Wszyscy zdajemy sobie świetnie sprawę z tego, że rodzajów ciastek jest bardzo wiele, ale każdy z nas ma swój ulubiony typ. Dla jednych więc będzie to wytrawne ciasteczko z niedużą ilością cukru, ale z dodatkiem bakalii, płatków owsianych, miodu, orzechów i dużej ilości kakao, które idealnie sprawdzi się w formie słodkiego drugiego śniadania wraz z naturalnym, greckim jogurtem, dla innych będą to tortowe ciastka na zamówienie z dodatkami na bogato, które osłodzą małą czarną. Co znajdzie się na takim ciasteczku? Może na przykład bita śmietana, owoce, krem, galaretka, beza, kajmak i orzechy lub prażony słonecznik na ziarna dyni. Dobre ciastka ze sklepu mogą być naprawdę różnorodne i idealnie pasujące do naszych ulubionych smaków.

Lepsza alternatywa dla tych paczkowanych

Ciastka na zamówienie charakteryzują się przede wszystkim świeżością i znacznie mniejszą ilością sztucznych dodatków, których głównym zadaniem jest przedłużenie ich trwałości oraz właśnie świeżości. Ciastka sklep wypieka na bieżąco i wedle zapotrzebowania, mamy więc gwarancję, że otrzymujemy zawsze produkt upieczony zgodnie z naszym zamówieniem i z wysokiej jakości składników. Kruche ciastka maślane do popołudniowej herbaty to ciastka z dodatkiem masła, które swoją kruchą konsystencję zawdzięczają specjalnym sposobom wypiekania w znacznie wyższej temperaturze. Dobre ciastka ze sklepu znikają z półek szybciej niż świeże bułeczki.

Rodzaje ciasteczek

Jakie ciastka sklep ma do zaoferowania? Dostaniemy tutaj oczywiście najbardziej popularne herbatniki, kruche, półkruche, francuskie, półfrancuskie, drożdżowe, markizy, tortowe, wafelki, muffinki, pierniki czy biszkopty. Co je wyróżnia? Przede wszystkim świeżość i jakość składników. Niektóre wypiekane są według staropolskich receptur, inne sięgają do tradycyjnych przepisów z innych krajów. W zależności od upodobań smakowych mogą zawierać różne dodatki, np. kremowe nadzienia, czekoladę, galaretkę, konfiturę, orzechy czy wiórki kokosowe.

Leave a comment